Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

Δεν θέλουμε "φουσκωμένους" πρωταθλητές!

Η γνωστή υπόθεση με το ντόπινγκ που βγήκε στο φως της δημοσιότητας πριν λίγες μέρες και αφορά την Εθνική ομάδα της άρσης βαρών θα είναι -αν αποδειχτεί- ένα ακόμα λιθαράκι στο βουνό των αναβολικών στα οποία οδηγεί τους νέους ο πρωταθλητισμός όταν είναι αυτοσκοπός. Διότι άλλο είναι να γυμνάζεται ένας νέος για να έχει καλή υγεία και ευεξία και άλλο το να τον "φουσκώνουμε" με επικίνδυνες χημικές ουσίες για να πάρει ντε και καλά ένα μετάλλιο.
Το θέμα είναι ότι ο πρωταθλητισμός έχει εξελιχθεί στην εποχή μας σε πάθος, στο οποίο πατάνε οι κάθε λογής σπόνσορες για να διαφημίσουν τα ανόητα προϊόντα τους. Κι εμείς σπρώχνουμε τα παιδιά μας στο να διαφημίσουν άθελά τους αυτά τα προϊόντα με το να γίνονται βορά στα νύχια των αρπακτικών-εταιριών!
Μήπως να αναθεωρήσουμε λίγο τη μόδα του να στέλνουμε από 7 χρονών τα παιδιά μας να γράφονται σε ομάδες; Ή τουλάχιστον να τα στέλνουμε σε ομάδες γειτονιάς, αφού τις ελέγξουμε κιόλας. Και να λέμε ευθύς εξ αρχής στους υπεύθυνους των ομάδων ότι θέλουμε το παιδί μας να γυμναστεί για να περνάει καλά κι όχι να γίνει ένας ολυμπιονίκης με στάμπα, σαν τα άλογα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: