Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

Διαπλάτυνση πεζοδρομίου και κατασκευή ράμπας

Από τις 25 Φεβρουαρίου έχει ετοιμαστεί και σταλεί στη Διεύθυνση Σχολικής Μέριμνας και στο 7ο Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων επιστολή με την οποία ζητάμε τη διαπλάτυνση του πεζοδρομίου έξω από το χώρο του σχολείου και την κατασκευή ράμπας για τη διευκόλυνση των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Η επιστολή υπογράφεται από όλους. Τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, τους διευθυντές και των δύο δημοτικών, τη διευθύντρια του γυμνασίου, τις προϊστάμενες των δύο νηπιαγωγείων και τους προέδρους των δύο Συλλόγων Γονέων. Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε ομόφωνα στο Σχολικό Συμβούλιο που κάναμε στις 30 Ιανουαρίου.
Μακάρι να γίνει επιτέλους αυτό το έργο γιατί η κατάσταση έξω από το σχολείο είναι απαράδεκτη. Τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και οι κάδοι σκουπιδιών μπροστά στην πόρτα δημιουργούν ασφυξία σε όσους θέλουν να μπουν. Κι εδώ χρειάζεται η κατανόηση και η συνδρομή όλων. Κανείς μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται συνεργός μιας τέτοιας κατάστασης.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

λοιπόν, λόγω άλλων διαδρομών, βρέθηκα σ'αυτό το μπλογκ, κι έπεσα σε μια ιστορία ... πεζοδρομίου!
ε, όλα τα λεφτά:)
λοιπόν, μένω στο χαλάνδρι, και μας πήρε περίπου ένα χρόνο για να γίνει διαπλάτυνση ενός πεζοδρομίου από 90 εκατοστά, σε ενάμισυ μέτρο.
μας πήρε ένα χρόνο σε διαβουλεύσεις με το δήμο, με την τροχαία, κλπ κλπα...
καλό κουράγιο!
αυτό που έχω επίσης να πω σχετικά με το πονεμένο ζήτημα των πεζοδρομίων, είναι ότι πολλοί χρησιμοποιούν τα πεζοδρόμια ως μέρος του κήπου τους, και τα παιδιά δεν μπορούν να περάσουν από κει.
καλή δύναμη σε όλες τις προσπάθειές σας!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ 19ου είπε...

Σας ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές σας. Σίγουρα τη χρειαζόμαστε τη δύναμη. Είμαστε σε μια περιοχή όπου όλα, οι δρόμοι, η τροχαία και κάποιοι που βλέπουν το χώρο μπροστά στο σχολείο ως χώρο για να εναποθέτουν σκουπίδια (και αυτοκίνητα!) δείχνουν να συνωμοτούν εναντίον μας. Πού να βλέπατε και κάτι κολοσσιαίες κεραίες κινητής τηλεφωνίας να δεσπόζουν σε απόσταση 80 μέτρων από το σχολείο!